Każda osoba zasługuje na to, by czuć się bezpiecznie, pokazując siebie na Tinderze. Dlatego w wybranych regionach blokujemy możliwość robienia zrzutów ekranu i nagrywania profili.
Jak to działa
Na początek: na kilka sposobów możesz sprawdzić, czy ta ochrona obejmuje również Ciebie:
- Po zakończeniu rejestracji znajdziesz odpowiednią informację w sekcji „Bezpieczeństwo przede wszystkim”.
- Informację o tej ochronie zobaczysz też podczas dodawania zdjęć do profilu.
Jeśli ktoś spróbuje zrobić zrzut ekranu lub nagrać ekran z Twoim profilem, urządzenie zablokuje możliwość jego przechwycenia. Ochrona działa automatycznie — nie musisz niczego włączać.
Uwaga: działanie tej funkcji różni się na Androidzie i iOS. Na Androidzie zrzuty i nagrywanie ekranu są całkowicie zablokowane. Na iOS blokada działa, gdy na ekranie wyświetlany jest profil.
Bezpieczeństwo jest dla nas priorytetem. Pamiętaj jednak, że żadna technologia nie jest w stanie całkowicie zapobiec przechwyceniu lub udostępnieniu treści z profilu, na przykład przy użyciu innego urządzenia. Dlatego dobrze się zastanów, jakie zdjęcia i informacje dodajesz do swojego profilu.
Komentarze
Komentarze: 0
Komentarze do artykułu są zablokowane.